Elmia 2022

 

Som vanligt har våra ungdomar lagt ner stor möda och kärlek på sina kvigor inför Elmia, vilket också syntes. Tack till våra eminenta domare Jennie Karlsson och Christel Lysell som hade en gedigen utmaning för att välja ut de som lyckats med det lilla extra.  

Stort Grattis till alla tävlande, det finns egentligen bara vinnare men här kommer resultatet.

 

Resultat

Grupp 1 

1. Hilma Agrell
Övriga blev 2
Ellen Eld
Alfred Mosell
Oliver Karlsson
Minna Wendell
Idun Soleskog

 

Grupp 2

1.Ella Lundström
2. Miranda Teder
Övriga treor
Josefin Åkesson
Andre Johansson
Einar Johansson
Matilda Rask

 

Grupp 3

1.Klara Mosell
2. Mathilda Olsson
3. Linnea Åkesson
Övriga fyror
Emilia Wendel
Agnes Berntsson
Lowa Wendel

 

Ett stort Tack till våra sponsorer: 
Agria, P Lindberg, Skånesemin, KMZ salt, Bårarps Butik, NAB, LRF Skåne 
Som gav alla ungdomar mycket fina priser att ta med hem för deras hårda arbete.  

 

 

 

 

Elmia 2016

Nu har vi varit iväg på ännu en utställning. Det var 15 stycken ungdomar anmälda till Köttrasungdom och deras visning i djurhantering låg på hög nivå. För flera stycken var det första utställning som de deltog på. Denna gång var Elmia mässan bara 3 dagar vilket gjorde att det var ett intensivt schema. Alla ungdomar visade sina fint stylade kvigor, det var en fröjd för ögat att se våra duktiga ungdomar visa sina kvigor. Domare i år var Patrik Gustafsson samt Mathilda Bengtsson till sin hjälp hade de Jill Harvie från Kanada som var med och bedömde de äldsta ungdomarna.

Vinnare blev: Klass 1: 1:a Emilia Wendel och övriga blev tvåor: Lowa Wendel, Klara Mosell, Linnea Åkessson, Josefin Åkesson

Klass 2: 1:a Dennis Karlsson 2:a Jacob Månsson och övriga blev treor: Elias Lennartsson, Ragnar Hägg,

Klass 3: 1:a Christel Lysell 2:a Julia Nilsson 3:a Emil Mårtensson och övriga fyror: Jennie Karlson, Melissa Sandberg, Anton Rehn

Christel Lysell fick Kullens Vandringspris

Jacob Månsson fick CG presentshops pris äldre ungdom

Lowa Wendel fick CG presentshops pris yngre ungdom

Dennis Karlsson fick Per-Arne Ytterbrings vandringspris

Grimma vann Melissa Sandberg

Våra sponsorer:

Agria, LRF Riks, Växa, NAB, Viking Genetics, KNZ salt, CG presentshop, Bårarps butik
 

 

Elmia 2015

Nu är även 2015 års upplaga av Elmia avklarad och vi hoppas att ungdomarna är lika nöjda som vi, sällan har vi skådat så duktiga visare. Utställningen gick av stapeln onsdagen den 21 oktober och de två första dagarna var det full show med visning och köttdjurens dag. På fredagen när det var mjölkdjur i ringen hela dagen passade vi på, enligt tradition, att gå och äta hamburgartallrik och ta ett dopp i poolen på Rosenlundsbadet.

Efter många spekulationer från ungdomarnas sida om vem som skulle döma under showmanships tävlingen på lördagen steg till slut Patrik Gustafsson och Lowa Göransdotter in i ringen. Det blev en fantastisk show och efter mycket tufft övervägande ifrån domarna blev resultatet följande:
Grupp 1:
Vinnare: Dennis Karlsson
Resten 2:or

Grupp 2:
Vinnare: Sofia Bengtsson
2:a Jennie Karlsson
3:a Julia Nilsson
Resten 4:or

Vi vill även tacka våra sponsorer:
Agria
LRF riks
KNZ
Viking Genetiks
NAB
C&G presentshop
Växa
/Jenny


Elmia 2011

Onsdagen den 19 oktober 2011 drog Elmia mässan igång. Djuren detta år bor i ett stort tält precis utanför mässhallarna, dock är visningsringen och en stor läktare inne i hallarna. Alla ungdomarna fick visa sina fint stylade kvigor både onsdagen och torsdagen, det var välbehövlig träning inför den spännande tävlingen på lördagen. Det var en fröjd för ögat att se våra duktiga ungdomar visa sina kvigor.
På fredagen var det ingen tävling så vi gick till Rosenlundsbadet och badade och åt hamburgare.
Det blev en tidig morgon för samtliga 18 tävlande och deras involverade föräldrar på lördagen eftersom tävlingen började klockan nio. Då gick ungdomarna med minst erfarenhet in i ringen och den hårda matchen började. Elin och Jenny Hansson dömde och utsåg en värdig vinnare, Sofia Bengtsson, som lyckades charma domarna totalt. Sofia fick Per-Arne Ytterbrings vandringspris.
Grupp två med de mer erfarna visarna fick en hårdare utmaning men blev dock inte lättare för domaren Miranda att döma för det. Klassen vanns till slut av Patrik Gustafsson som verkligen visar hur det ska gå till.
Efter båda bedömningarna så var det prisutdelning och en massa fotografering. Vi lottade även ut två stycken fina lädergrimmor dessa vanns av Mika Friström och Elias Ingemarsson.

Placering grupp 1
1. Sofia Bengtsson
2. Gustav Månsson, Lukas Mauritzon, Christel Lysell, Mika Friström, Elias Lennartsson, Alfred Lennartsson, David Aneskans.

Placering grupp 2
1. Patrik Gustafsson
2. Louise Ingemansson
3. Johanna Bengtsson
4. Julia Nilsson
5. Elias Ingemansson, Emil Mårtensson, Anna Pettersson

Vi vill TACKA våra sponsorer för priserna till ELMIA
Agria
Delaval
LRF Riks
KNZ salt
Viking Genetics

/ Magnus

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - -

Elmia 2006

Även denna gång har Köttrasungdomen varit
och visat upp sig på Elmia. Detta gjorde de som vanligt på ett mycket snyggt och proffsigt sätt. På onsdagen och torsdagen visades djuren upp för publiken, utan domare. Innan visningarna hade man tvättat, borstat och fixat till djuren - så fina de var! På fredagen (som var mjölkdjurens dag) stod gemensam lunch och ett lååångt besök i Rosenlunds-badet på programmet. På lördagen var det sedan dags för Showmanship, där 36 ungdomar deltog. Fantastiskt att se hur fint alla visade upp sina djur!
I den hårda konkurrensen hade domaren Erling Gustafsson ett tufft jobb att rangordna ekipagen. Prisutdelare i år var Marcus Sjöberg ("Bonde söker fru")!

Deltagarförteckning och placeringar

Grupp 1
David Björklund
Agnes Petersson
Gustav Blomqvist
Lukas Danielsson
Malin Ohlsson
Julia Nilsson

Grupp 2
1:a Max Fagerlund
2 ...Erik Petersson
3 ...Patrik Gustafsson
4 ...Julia Björklund
5 ...Mathilda Blomqvist
6 ...Emil Gustafsson
7 ...Elise Persson
8 ...Sandra Björklund
9 ...Olivia Fagerlund

Per-Arne Ytterbrings vandringspris tilldelades
Max Fagerlund.

Grupp 3
1:a Mathilda Bengtsson
2 ...Marcus Gustafsson
3 ...Hugo Larsson
4 ...Signe Lennartsdotter
5 ...Elin Hansson
6 ...Malin Larsson
7 ...Olof Göransson
8 ...Jens Green
9 ...Jacob Danielsson
10 ..Filip Nilsson
11 ..Katrin Johansson

Grupp 4
1:a Lowa Göransdotter
2 ...Jenny Hansson
3 ...Sara Winblad
4 ...Camilla Kristiansson
5 ...Ciarren Farrel
6 ...Emma Strand
7 ...Arvid Lennartsson
8 ...Mats Carlsson
9 ...Johan Holmén
10 .Mikael Jonazon

Slutligen tävlade 1:an, 2:an och 3:an från Grupp 3 och Grupp 4 om vem som skulle bli mästare i Showmanship.
Vinnare blev Lowa Göransdotter!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - -

Elmia 2005

Utställningen ”ELMIA Landsbygd & Konsument”
27 – 28 augusti 2005 hölls helt och hållet utomhus och på programmet fanns bl a Riksutställning för Mjölk & Köttdjur. Lördagen var köttdjurens dag, och då var det fullt program med utställning av djuren i respektive ras, plus Showmanship. I Köttrasernas Showmanship deltog 22 ungdomar, i tre olika klasser.

Först ut var klass 3, som bestod i nybörjare och inte så vana visare. Att det var första gången flera av ungdomarna visade djur märktes inte alls - alla var jätteduktiga på att visa upp sina fina djur! Här korades inte någon vinnare, men alla fick ett personligt omdöme av domaren Per Mårtensson.
De som visade djur i denna grupp var: Julia Björklund, Sandra Björklund, Ida Fredberg, Patrik Gustafsson, Emil Gustavsson, Agnes Petersson, Madeleine Ullerhed.

Därefter var det dags för klass 2, och det märktes att de här ungdomarna är vana att hantera och visa upp djur.
I hård konkurrens och efter en väl utförd visning av alla, utsåg domaren till slut en 1:a, 2:a, 3:a och 4:a (resultaten presenteras längre ner på sidan).
I denna grupp deltog: Jacob Danielsson, Marcus Gustafsson, Olof Göransson, Mathilda Hansson, Signe Lennartdotter, Filip Nilsson, Erik Petersson.

Sist ut var ett gäng rutinerade ungdomar som visade upp djuren på ett mycket snyggt och proffsigt sätt. Det kan inte ha varit lätt för Per Mårtensson att kora en vinnare här, och han sa också att han tyckte att de här ungdomarna visade upp djuren väl så bra som de vuxna gjort tidigare på dagen.
I klass 1 deltog: Mats Carlsson, Lowa Göransdotter, Malin Hansson, Johan Holmén, Camilla Kristensson, Arvid Lennartsson, Linus Nilsson, Emma Strand.

På söndagen åt man en gemensam lunch och sedan bar det i väg till Rosenlundsbadet.

Det har varit en trevlig helg på Elmia, tycker Magnus Gustafsson, som hållit i det hela från ”vuxenhåll”. Alla har stöttat och hjälpt varandra. De större ungdomarna har hjälpt och uppmuntrat de yngre.

Resultat klass 1
1:a Camilla Kristensson
2:a Arvid Lennartsson
3:a Emma Strand
4:a Lowa Göransdotter

Resultat klass 2
1:a Jakob Danielsson
2:a Matilda Hansson
3:a Signe Lennartdotter
4:a Olof Göransson

/ Maria Petersson

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - -

Elmia 2003

Succé för Köttrasungdomarna på Elmia 2003

27 Barn och Ungdomar i åldrarna 9 år – 17 år från Köttrasungdom deltog i såväl Showmanship som ordinarie tävling på Elmia. Att vår tränare gjort bra ifrån sig märktes väl på visningarna, det var helt underbart att stå vid sidan om och titta på alla våra duktiga visare. Många av dem tog också hem både Bäst i ras och Championtitlar i ordinarie tävling med sina Showmanship djur.

På fredagen gjorde vi en tur in till Jönköping och gick på McDonalds och avslutade med bad på Rosenslunds badet, både undertecknad och deltagare tyckte det var skönt att komma ifrån Mässan en eftermiddag. Samtidigt så passar vi på att ytterligare förstärka den fina kamratandan som vi har i klubben, alla hjälps åt och även föräldrar finns med och hjälper till som trygga extra resurser till oss ansvariga i Köttrasungdom.

På lördagen var det så dags, de tävlande var uppdelade i 3 grupper allt beroende på erfarenhet i visningsringen. 10 st. nybörjare och 8 st. mindre vana visare, bedömdes först utan att rangera någon vinnare. I gruppen vana visare med 9 deltagare skulle dock 1-3:a utses och övriga som 4:or.Som domaren, Per Mårtensson påpekade för denna grupp så får de snart hård konkurrens från visarna i de andra grupperna. Det var ingen lätt uppgift för Per att rangera denna duktiga grupp visare, till slut så fick de tre som skulle placera sig göra några manövrar med djuren för att få en splitt på dem. Resultatet blev så här, 1:a Lowa Göransdotter, 12 år, 2:a Arvid Lennartsson, 15 år och 3:a Elin Hansson, 12 år.

Per-Arne Ytterbring har skänkt Köttrasungdom ytterligare ett vandringspris som ska tillfalla duktigaste visare under 13 år, det fick Olof Göransson, 11år motta av våra prisutdelare som var ingen mindre än Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och Monica Forsberg.

Avslutningsvis så vill jag passa på att skicka några hälsningar, först till alla Barn och Ungdomar Ni var super duktiga!!! Till alla hjälpsamma föräldrar, kolleger i Köttrasungdom, vår domare Per Mårtensson och ansvariga för utställningen, Tack för allt! Alla sponsorer som ställt upp för oss, vilket bland annat gett oss den fina sweatshirt som vi visade i, på Elmia, stort Tack till Er också!

Carina Hansson
Kassör/Sekreterare

P Lindberg